sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Lapsiperhe testaa: Synttärit Aulanko Areenalla

Perheemme esikoinen juhli synttäreitään tänä vuonna kavereidensa kanssa kuukauden "myöhässä". Kesälomalla - varsinkin heinäkuussa - järjestetyt synttärit joutuu moni kaveri jättämään yleensä väliin oman perheensä lomailujen takia. Tällä kertaa odotimme koulujen alkamiseen saakka, ja niinpä juhla-aikataulu sopikin lähes kaikille.


Esikoinen oli jo pitkään toivonut saavansa juhlansa Aulanko areenalle, Aulangon kylpylän liikuntakeskukseen. Areena on suuri liikuntasali, jossa on verkkoja, koreja ja maaleja vieri vieressä. Paikka on mitä sopivin energisille nuorille.

Välittömästi paikalle saavuttuamme kymmenpäinen poikajoukkio hajaantui kokeilemaan eri lajeja: sulkapalloa, pingistä, golfia, sählyä, korista, baseballia, frisbeegolfia ja nyrkkeilyä. Kohta joku oli pomppimassa trampoliinilla, toiset kokosivat valtavista pehmopalikoista linnakkeita, muutamat taituroivat tasapainolaudoilla.

Iso porukka jakaantui välillä parin, kolmen hengen ryhmiin pelaamaan jotakin ja hetken päästä koko seurue olikin jo pelaamassa sählyä yhdessä. Ja tämä kaikki tapahtui hiki päässä hymy huulessa. Valvovien vanhempien tehtäväkin oli suhteellisen helppo, sillä koko
Melkoisia trampoliinitemppuja
tuli nähtyä
alue on helposti tarkkailtavissa.


Keskuksesta löytyi myös Wii. Uskomatonta, mutta totta, kukaan ei pelannut
sillä. Reaalimaailma voitti virtuaalitodellisuuden.

Sankarin sisaruksista pääsi mukaan vain yksivuotias. Olin varautunut kieltämään ja kantamaan touhukasta taaperoamme koko illan. Yllätys olikin melkoinen, kun paikan päältä löytyi hylly, jossa oli pikkuautoja, eläimiä sekä Salama McQueen -potkumopo. Ja kun mopon penkin alta löytyi vielä sen seitsemäntoista golfpalloa, aika kului pikkumiehelläkin mainiosti.

Välillä oli testattava voimiaan.

Ostimme liput vain areenalle. Kylpylän tarjoama synttäripaketti oli mielestäni törkeän hintainen. 12 eurolla (x10!) olisi saanut kutakuinkin 2-3 euron arvosta syötävää. Aluksi ajattelin järjestää piknikin Graniittilinnaan, mutta epävarmuus sään suhteen sai minut kääntymään Aulanko Golfin klubiravintola Hugon puoleen. Sieltä saimme järkevään hintaan hyvät ruokailutilat, ystävällistä palvelua sekä runsaat ja maistuvat juhlatarjoilut. Suosittelen kaikille areenan käyttäjille!

Synttäriarvio:
Hyvää
- paljon eri lajeja kokeiltavana niin yksin kuin porukassa
- areenalla vietetty kaksituntinen kului pojilta tehokkaasti liikkuen
- myös perheen pienimmät huomioitu
- on aina kätevää, kun juhlat ovat muualla kuin kotona (ei siivoamista, leipomista...)


Huonoa
- epäurheilullisia kavereita kiinnostaa ehkä vähemmän?
- paikalla on muitakin, joskus on kuulemma jopa kahdet synttärit samaan aikaan, mikä tehnee melkoisen ruuhkan laitteisiin ja pelikentille
- areenalla oleskelu on aika kallista huvia (8 e / lapsi)
- kylpylän synttäripaketti on ylihinnoiteltu
- ei voi viedä mitään omia tarjoiluja

Ei kommentteja: