lauantai 20. huhtikuuta 2013

Koululaisen kaverisynttärit kotona

Järjestimme 8-vuotiaan kaverisynttärit kotona. Suosittelen vaihtoehtoa lämpimästi niille, joiden lapset ovat syntyneet sellaiseen vuodenaikaan (= kunnon talvi tai oikeasti kesä), että ulkoilu on helposti mahdollista. Meille muille - loskan, ikuisen sateen, jääpeitteisten pihojen tai kuravellin aikaan - juhlia järjestäville vinkiksi: ulkoista viimeistään 8-vuotissynttärit kotoa pois tai tee minuuttiaikataulullinen ohjelma.
Myrkkysieni-leikistä jalostui kiva Myrkkykarkki-leikki
Suosituksi ohjelmanumeroksi meillä osoittautui Myrkkysieni-leikistä varioimani Myrkkykarkki-leikki. Yksi vieras meni toiseen huoneeseen, laitoimme kymmenen erilaista karkkia pöydälle, porukka päätti yhdessä, mikä karkeista on "myrkkykarkki". Sitten toisesta huoneesta tuli karkinpoimija. Kun hän otti itselleen "myrkkykarkin", muut huusivat kuorossa: "Myrkkykarkki!" Kaikki karkit, joihin poimija oli koskenut, sai syödä. Ja sitten seuraava meni toiseen huoneeseen, ja pöydälle levitettiin uudet karkit. Muutama vieraista jaksoi leikkiä vain oman vuoron verran, mutta suurin osa olisi halunnut kolmannenkin kierroksen.

Sen lisäksi muutamat pelasivat pöytäfutispelillä futisturnauksen, ja monet innostuivat leikkimään vinkkiä sisällä (hmmm...). Ohjelmaa olisi saanut siis olla enemmänkin. Vinkki sisällä ei kuulu suosikkeihini ;-)
Monet jalkapalloa harrastavat vieraat innostuivat pöytäfutisturnauksesta.
Ei-suositeltavia asioita:
Ilmapallot - saivat aikaan valtaisan riehuntasession, jonka seurauksena piilotimme valomiekat, siirsimme pöytälamput turvaan ja suojasimme pikkulapset.
Pillit - kukaan ei voi käsittää, mitä kaikkea 8-vuotias keksii tehdä pillillä ;-)
14 juhlijaa on yksinkertaisesti liikaa.
Juomat muuttuivat silmänräpäyksessä juomakelvottomiksi.
Sankarilla oli kuitenkin hauskaa, ja vieraatkin vaikuttivat tyytyväisiltä. Ensi vuonna siis tavataan - ulkona tai muualla!

2 kommenttia:

yksityinen perhepäivähoitaja kirjoitti...

Ihan totta, mitä kirjoitit ilmapalloista ja pilleistä - ihan uskomatonta, mitä lapset voivat saada niistä aikaan:) Itse erehdyin eräänä vuonna tekemään vielä pojan 8-vuotissynttäreille vesi-ilmapalloja..not good...

Outi kirjoitti...

Heh, vesi-ilmapallot kuulostavat tosiaan riemukkailta! ;) Kesällähän niitä voisi kokeilla ulkona jossakin tarkkuusheittoleikissä, niin roskat jäisivät yhteen kohtaan ja vieraat eivät kastuisi. Vai eikö sekään toiminut? Voin kyllä kuvitella, että pallot lentävät ohjeista poikkeavaan suuntaan...