tiistai 3. heinäkuuta 2012

Lapsiperhe testaa: Kissankulman eläinpiha


Olimme sopineet ystäväperheen kanssa treffit Kissankulman eläinpihaan heti aamuksi. Meiltä mukaan lähtivät 7-, 3- ja 1-vuotias. Pihapiiri vilisi väkeä, kun saavuimme paikalle. Talon emäntä oli pysähtynyt matkallaan tallille toivottelemaan vieraita tervetulleiksi. Hevosaitauksessa neljä tyttöä jo ratsasti ja harjoitteli esteiden yli hyppimistä. Luoksemme kipitti talon koira, kissa juoksi ohi vähän kauempaa.


Lampaat antoivat mukisematta pienimpienkin käsien
silittää uskomattoman pehmeitä villojaan.
Nopeasti seurueemme viisi lasta hajaantuivat ympäri pihaa. Vapaina kulkevat lampaat, puskissa kotkottavat kanat ja kukot sekä lukuisat hevoset, ponit, kanit ja minipossut kiehtoivat lapsia. Varsinkin seurueen pienimmät olivat innoissaan.

Aapiskukko

Kanoja oli todella monenlaisia: oli kirjavaa ja valkoista, ruskeaa ja irokeesipäistä. Talon kukko oli kuin suoraan Aapisesta, kuten ystäväperheen opettajaäiti heti pani merkille.Sisältä navetasta löytyi kanojen ja kukkojen lisäksi myös jo aika isoiksi varttuneita tipuja ja kaksi valkoista kania.

Kissankulman eläinpihassa saa vierailla ilmaiseksi. Oikeiden
possujen karsinan vierestä löytyy kuitenkin säästöpossu,
johon voi halutessaan sujauttaa kolikon.
Ulkoaitauksessa taas asusteli kaksi minipossua, Papu ja Pipsa. Kuten erään toisenkin Kissankulman, myös tämän Kissankulman "possuressut" osasivat temppuja. Toinen possuista osasi käskystä istua ja toinen peruuttaa. Narua ne eivät kuitenkaan hypänneet, kuten kuuluisampi kaimansa.

Lampaat nousivat 1-vuotiaan suosikeiksi, lampaiden vieressä olisi pitänyt nököttää koko ajan. 3-vuotias puolestaan olisi halunnut liikkua koko ajan paikasta toiseen: lampaiden luota katsomaan kaneja, kanien luota katsomaan hevosia, ja sitten taas silittämään lampaita. Seurueemme kaksi 7-vuotiasta olivat jo aiemmin tänä keväänä vierailleet Kissankulman pihassa eskariryhmänsä kanssa, joten heidän mielenkiintonsa suuntautui pian kännykässä seikkaileviin eläimiin, vihaisiin lintuihin

Vaikka pienestä maalaispitäjästä olenkin kotoisin, ei tullut aamulla mieleenikään, että lapsille kannattaisi laittaa maatalon pihaan kumisaappaat jalkaan... Tämän äidin aika menikin osittain siis lasten kulkureittien vahtimiseen. Silti kotona sai tehdä melkoisen pesuoperaation, että sai lasten kenkien pohjat puhtaiksi.

Positiivista kuitenkin oli, että pihassa saattoivat pienetkin lapset liikkua omatoimisesti tutkimassa paikkoja. Kissankulman eläinpiha päätyi siis suositeltavien retkikohteiden listalle!

Hämeenlinnan 4H:n nuoret esittelevät eläinpihaa 27. heinäkuuta saakka arkisin klo 10–16.

Reissun loppuarvostelu:

Hyvää
- hinta
- monenlaisia eläimiä
- eläimet olivat kilttejä ja niitä sai silittää
- paikalla voi viipyä juuri sen aikaa kuin itse tahtoo

Huonoa
- jälkipyykki kotona (itse aiheutettu ongelma)

Ei kommentteja: