sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lasten kanssa lomalla: Teneriffa

Ystäväperheemme suunnittelee äkkilähtöä lämpimään hiihtolomaksi. Kohteen valinta tuottaa kuitenkin hiukan vaikeuksia, sillä tarjolla on lähinnä matkoja Kanariansaarille. Perheen äidillä on ennakkoluuloja massaturistikohteita kohtaan - aivan kuten minullakin oli aiemmin. Kehuessani hänelle muutaman vuoden takaista lomamatkaamme Teneriffalle, sain ajatuksen kirjoittaa blogiini joistakin ulkomaan matkoista, joita olemme vuosien aikana lastemme kanssa tehneet.

Talvilomalle Kanarialle

Kun toiveena on vain lomailu, lököttely ja aurinko, ja toisaalta matkassa on ihan pieniäkin reissaajia, on Teneriffa minusta kiva kohde. Lentomatka sinne ei ole liian pitkä (n. 6 tuntia) ja viikon loma on juuri sopiva matkan kestoksi.

Kävimme Teneriffalla vuonna 2010, kun lapsemme olivat 6 v, 4 v ja 9 kk. Mukaan pääsivät myös isovanhemmat. Tarkempana matkakohteena oli Play de las Americas.

Playa de las Vistasin uimaranta näkyi hotellihuoneemme terassilta.

Koska nuorimmainen oli mm. maito- ja vilja-allerginen, ruokia piti pystyä tekemään jossain määrin myös itse. Siksi valitsimme huoneistohotellin; Vista Sur sijaitsi myös alle 50 metrin päässä meren rannasta, mikä oli iso bonus. Omasta huoneesta saattoi kipaista vain pyyhe uikkareiden päälle sitaistuna rannalle, ja kun jollekulle hiekkalinnan rakentajista tai simpukan kerääjistä tuli pissahätä, pystyi sisällä käymään nopeasti "omassa" vessassa.

Hiekkaranta inhottaa lumeen tottunutta vauvaa.
Kohtaamani Playa de las Americas ei ollut lainkaan pelkäämäni "turistirysä". Hotelli oli mukava, vaikkakin hiukan kulahtanut, ranta oli siisti, kivoja vaatekauppoja, ruokakauppa ja ravintoloita oli aivan hotellin tuntumassa. Los Cristianos oli kävelyetäisyydellä.

Vuokrasimme myös auton pariksi päiväksi. Toisena päivänä kävimme tutustumassa El Teiden luonnonpuistoon. Maisemat olivat jo ajellessa todella upeat. Pää oli välillä pilvissä ja pian oltiin pilvien yläpuolella. Kun tie loppui, autot jätettiin parkkipaikalle, ja matkaa jatkettiin hissillä. Tulivuoren huipun läheisyydessä olivat pipot ja syystakit lapsille tarpeen. Maisemia ihailtiin sen aikaa, että hissi ehti käydä alhaalla hakemassa uutta väkeä ylös.
Tulivuori Pico del Teide
Vaijerihissin meno oli hiukan heiluvaa.
Toisena päivänä ajelimme Loro Parqueen, suureen eläintarhaan. Loro Parqueen lähtö viivästyi hiukan suunnitellusta ja perillä ehdimme olla noin neljä tuntia. Kauemminkin olisi ollut katsottavaa! Tiikerien, leijonien, apinoiden ym. perinteisempien zoo-eläinten lisäksi puistosta löytyi mm. Helsingin Sea Lifen -tyyppinen merimaailma, iso kasvillisuusalue upeine orkideoineen ja paljon hienoja eläinten esityksiä. Näimme esimerkiksi temppuilevia papukaijoja ja miekkavalaita. Delfiininäytöksestä myöhästyimme - kannattaa todellakin varata koko päivä aikaa!

Miekkavalaiden esitys, kuten muutkin esitykset,
sisältyivät pääsylipun hintaan.
Pingviinien touhujen seuraaminen oli hupaisaa.
Rentoa meininkiä Teneriffalla.
Matkamme oli kaikin puolin onnistunut, vain isin työmeilit meinasivat välillä sotkea lomailua. Automatkalla kannattaa muuten varautua siihen, ettei siesta-aikaan pikkukylissä todellakaan ole mikään auki. :)
1 kommentti:

Janna kirjoitti...

Teidellä tahtoisin käydä! Teneriffa muutenkin vaikuttaa sopivalta lämpötilojen puolesta, sielä on kuitenkin huomattavasti lämpimämpää Suomeen verrattuna tammi-helmikuussakin. Olemme itse miettineet vain sitä kuinka päästä lentokentälle. Lentokenttä parkki on semmoinen jota emme ole vielä kokeilleet, mutta voi olla että nyt kun reissuun päästään niin jätämme auton sinne.