sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Lapsiperhe testaa: Leonardon leikkipuisto

Kävin perheen pienimpien kanssa tutustumassa Verkatehtaalla Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxissa Leonardo-sisäleikkipuistoon. Leikkipuisto on nimetty Eppu Nuotion ja Tuutikki Tolosen Leonardo-kirjan mukaan. Koska kirja on meille tuntematon, en osaa tarkemmin sanoa, miten teos elämystilassa näkyy, paitsi seinillä olevissa ihanissa tauluissa.

3- ja 2-vuotiaat ymmärsivät heti monien juttujen idean: nappulapalapeli, erilaisten pallojen pudottaminen aukkoihin tai pujottaminen tankoihin kiinnostivat molempia.

Avainpalapelissä oli käytetty erilaisia kaapinovien vetimiä nuppeina.
Erikokoisia palloja ja hernepusseja sai pudotella putkiin.
Maalattuja styroxpalloja pujoteltiin tankoihin.
Aikuisen - tai isosisaruksen - apua tarvitaan joissakin jutuissa. Kuntopyörää ei yltänyt polkemaan 3-vuotiaskaan. Yhdessä polkimia käsin pyörittämällä kaksikko sai pyörän edessä roikkuvan lampun valon hetkeksi välähtämään. Hauska idea, tämä laite olisi kiinnostanut isoveljeäkin.
Kuntopyörää polkemalla saa ongenvavan päässä
roikkuvan lampun syttymään.

Mielenkiintoisia lamppuja oli Arxissa muitakin.
 Mikä oli hauskin elämys? No tietenkin tuolien alla "tunnelissa" konttaaminen.
Tuolit riviin ja tunneli on valmis!
Loppuarvostelu:

Hyvää
- kiva, erilainen sisäleikkipuisto
- täältä voi poimia vinkkejä kotiinkin: jollei halua tehdä olohuoneen kattokruunua jatkojohdoista, voi vaikka antaa rakennustyömaan ilmastointi- ja salaojaputkien pätkät lasten leikkeihin
- 2-vuotias viihtyi tunnin verran ennen nälän yllättämistä, 3-vuotias olisi halunnut vielä sittenkin jäädä

Huonoa
- pihan pysäköintialueen parkkimittari on mielestäni ryöstöhintainen: sisään piti työntää kolme 20-senttistä, ennen kuin mittari alkoi antaa parkkiaikaa

Ei kommentteja: