perjantai 10. tammikuuta 2014

Lapsiperhe testaa: Synttärit Action Factoryssa

Kohta on perheessämme uusi puolen vuoden synttärisesonki alkamassa. Bloggailen siis kiireesti parit postaamatta jääneet juhlat. Syyskuun alussa esikoinen vietti 10-vuotissynttärinsä Action Factoryssa. Juhlat järjestettiin yhdessä luokkakaverin kanssa, ja yhteensä vieraita oli 16.

Action Factoryssa on valmiiksi mietittyjä paketteja lastenjuhlia varten. Molemmat sankarit toivoivat kovasti lasersotaa. Päätimme yhteistuumin höllätä kukkaroidemme nyörejä sen verran, että otimme lasersodallisen paketin, vaikka se hiukan arvokkaalta tuntuikin. Molemmissa perheissä oli ajateltu, että 10-vuotissynttärit olisivat viimeiset "isot" synttärit, joihin kutsutaan kaikki luokkakaverit. Tyylillä kohti  loppua siis!

Juhlat alkoivat lasersodalla. Juhlijat saivat yllensä hommaan tarvittavat varusteet ja heille kerrottiin säännöt tarkasti. Sitten kolmeksi joukkueeksi jaettu hurja joukkio hajaantui jättilabyrinttiin. Kävin hiukan kuvailemassa labyrinttia juhlijoiden saadessa ohjeita, ja se on kyllä huikea. Siellä saa olla tarkkana, ettei eksy! :-D
Lasersotaan ei lähdetty soitellen, vaan kunnon ohjeiden avulla.
Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy jättilabyrinttia salamalla kuvattuna,
oikealle viilettää punaisen joukkueen pelaaja pitkin labyrinttia.
10-vuotiaiden ollessa lasersodassa perheemme pienimmät huiskivat ympäri Action Factorya rauhassa. Ihan pienille vierailijoille paikan päällä on oma alueensa, josta löytyy pieni liukumäki, pallomeri ja leikkimökki. 4- ja 8-vuotiaamme innostuivat ampuilemaan pehmoisia Angry Birdseja lingolla. Kun palikkarakennelmat hajosivat, pääsi itse rakentamaan mieleisiään uusia rakennelmia.
Angry Birdsit lentelivät kohti palikkarakennelmia.
Myös jättikokoinen pomppulinna houkutteli lapsia. Sinne pienempien kannattaakin mennä ennen isojen hyökkäystä paikalle: sen jälkeen meno on melkolailla vauhdikasta! Jättipomppuradalla pääsee kiipeilemään, laskemaan liukumäkeä, pujottelemaan ja kulkemaan tunneleista. Ehdoton lasten suosikkipaikka!

Jättipomppuradalla isojen vauhti voi olla pienemmille liikaa.
Kun hikipäiset juhlijat palasivat lasersota-alueelta, alkoi pomppulinnassa tapahtua. Yllätyksekseni 10-vuotiaat innostuivat hurjasti myös erilaisista kulkupeleistä, joita oli tarjolla. Toisaalta sen ymmärtää, sillä tehtaalla on lääniä ottaa vauhtia ja kiihdyttää pitkin betonilattioita.
Kulkupelejä oli tarjolla Plaston mopoista hyppykeppeihin.
Action Factoryssa pidettäviin synttäreihin tarjoilut viedään itse. Kylmätiloja tai keittiötä ei ole tarjolla. Sain kuitenkin luvan laittaa kermakakkuni hetkeksi juomakaappiin, joka oli hiukan viileä. Tarjoilustamme voi lukea toisesta blogistani enemmän. Juomista kannattaa olla reilusti mukana, sillä juhlijat liikkuvat kaiken aikaa, ja jano yllättää usein.
Pitkän pöydän ympärille mahtuivat kaikki vieraat istuskelemaan.
Synttäriarvio:
Hyvää
- Jokaisen lapsen toivejuhlapaikka! Kannattaa varautua myös siihen, että jokainen kutsuttu todellakin tulee paikalle.Täältä ei kukaan halua jäädä pois.
- Touhuttavaa on kaikenikäisille. Juhlia täällä voivat pitää myös aikuisporukat.
- Sopii liikunnallisille, mutta myös rauhallisemmille lapsille monipuolisuutensa vuoksi. Vasta jälkeenpäin muistin, että me emme ehtineet käydä esim. minigolfradalla lainkaan. Tekemistä riittää!
- Tykkään siitä, että tarjoilut saa päättää ja viedä itse.
- Monentasoiset paketit. Peruspakettikin on lapsesta upea. Lasersotapaketti vetoaa ehkä parhaiten 10-vuotiaista ylöspäin. Pari poikaa ei yllätykseksemme jaksanut sotia ihan koko tuntia. Toisaalta tämä ei haitannut lainkaan isiä, joka pääsi sen vuoksi itse mukaan sankarin pikkuveljen kanssa ;)
- Ruokailutila oli hyvä ja tilava.

Huonoa
- Melko kallista lystiä. Mahdollisuus järjestää kaverin kanssa yhteissynttärit kannattaa muistaa!
- Kotikokin huomio: Jos paikalla olisi pieni jääkaappi pakastinlokerolla, kakku tai jäätelöt olisi helpompi säilyttää hyvinä esim. lasersodan keston ajan.

Ei kommentteja: