maanantai 22. lokakuuta 2012

Lapsiperhe testaa: Sea Life - monneja ja kilpikonnia


7-vuotiaamme kummitäti halusi tehdä kummipoikansa kanssa yhdessä syyslomalla jotakin mukavaa. Ja kun yhden kutsuu, saa koko komppanian paikalle... Päädyimme retkeilemään Linnanmäen nurkille Sea Lifeen.
Nemo, Pärsky ja muut tutut sankarit uiskentelivat sulassa sovussa.


Katsottavaa oli paljon ja altaita monenlaisia:
Löytyi perinteisempiä akvaarioaltaita, joissa uiskenteli siipisimppujen
ja piraijoiden lisäksi mm. merihevosia;
oli myös suurennuslasin tavoin toimivia altaita;
altaita, joihin saattoi kurkistaa niin yläpuolelta kuin lasin läpi;
sekä tunneli, jossa näki vaikka hain vatsanpohjan.
Meressä elävien otusten lisäksi tutustumaan pääsi myös kilpikonniin ja kuningasboaan. Erakkoravun kanssa puolestaan sai tehdä lähempää tuttavuutta elämysaltaalla, missä ravun sai halutessaan ihan nenänsä viereen.
Kotimaisia kaloja pystyi liikuttamaan narusta vetämällä.

Käytävän varrelta löytyi yhdeksän tietokilpailukysymystä. Lipunmyynnistä olimme saaneet lomakkeet, joihin vastaukset kirjattiin raaputtamalla. Pienimmät innostuivat raaputtamaan vähän useampiakin vastausvaihtoehtoja. Aikuiset taas hämmentyivät omasta älykkyydestään, kunnes huomasivat, että vastaukset olivatkin olleet vääriä. Lomaketta voisi kehittää hiukan selkeämmäksi. Nyt hymyilevä tähti oli merkki oikeasta vastauksesta, alakuloinen tähti väärästä. Pimeissä huoneissa suun suuntaa oli vaikea erottaa. Onneksi kaikki kuitenkin lopussa palkittiin!


Kun kaikki altaat oli tutkittu, kävelimme viime kerrasta viisastuneena Weeruskaan lounaalle. Ruoka oli tosi hyvää, annokset isoja ja ravintolaan sisään mahtui mainiosti kaksienkin rattaiden kanssa. Mahat täynnä oli hyvä ajella kotiin.

Reissun loppuarvostelu:

Hyvää
- Nettilipun hankkijana ja S-kortin haltijana säästin 3 e / lippu.
- Hissit ja leveät käytävät mahdollistivat rattaiden käyttämisen Sea Lifessa.
- Kaloja ja muitakin otuksia oli kiva tarkkailla.
- Vaikka oli syyslomapäivä, mukaan mahtui hyvin.
- Monenlaista katseltavaa oli kaikenikäisille lapsille 1-vuotiaasta 9-vuotiaaseen.


Huonoa
- Jos on nähnyt yhden "merimaailman", on nähnyt kaikki. Olen lapsen/lasten kanssa käynyt vuosien saatossa Galwayn Atlantaquariassa sekä Puerto de la Cruzissa Loro Parquessa, ja aika samantyyppisen kokemuksen saa kaikkialta.

Ei kommentteja: