keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ruokaa kuin Jukolassa


Ruokahalu on meidän perheessä kasvanut muutaman kuukauden sisällä aivan uusiin mittoihin. Alle viiden litran kattiloilla ei tee enää mitään. Kun pienimmätkin syövät ruokaa lautasellisen tai kaksi, on käynyt useammin kuin kerran niin, että äiti jää kokonaan ilman. (Mikä ihana tekosyy täyttää mahansa suklaalla...)

Tänään kokkaillessa mietiskelin Aleksis Kiven päivän kunniaksi, miten ihmeessä kaikki jukolan emännät ruokkivat poikansa. Kauhulla odotan, kun meidän (vain) kolme poikaamme ja heidän siskonsa ovat teini-ikäisiä. Entä saisikohan suurtalouskokin pätevyyden pelkällä näyttökokeella?

Kalabaliikkispagetti

1600 g jauhelihaa
sipulimurskaa
2-3 tölkkiä valkosipuli-tomaattimurskaa
vettä tarpeen mukaan
150-200 g pehmeää sulatejuustoa
4-6 hienoksi raastettua porkkanaa
basilikaa, oreganoa, suolaa ja pippuria maun mukaan

iso kourallinen spagettia

Ruskista, lisää, sekoita, hauduta ja mausta. Keitä.

Jo riitti kaikille!

"Joko syödään? Kauhea nälkä!"

Ei kommentteja: