tiistai 12. helmikuuta 2013

Lapsiperhe testaa: 112-päivä

Ei tarvinnut pyytää lapsia pukemaan, kun kysyin, haluaisiko joku lähteä katsomaan paloautoja. Perheemme pikkuväki oli naulakoilla ennen kuin ehdin lauseen loppuun. Saavuimme siis innokkaina Hämeenlinnan paloasemalle viettämään 112-päivää.

Sisällä hallissa oli esillä monenmoista palo- ja pelastuskalustoa. Sieltä löytyi mm. monta isoa paloautoa, pelastusvene, mönkijä ja yksi vanha paloauto, joka erityisesti oli kaikkien paikalla olleiden lasten suosiossa.

Upeinta kohta kaksivuotiaan autofanittajan mielestä olivat tietenkin hälytysajoneuvot, ja varsinkin se, että niihin pääsi sisälle istumaan. Hän juoksi autolta toiselle ja lähes jokaiseen paloautoon piti päästä kuskin paikalle. Suureksi suosikiksi osoittautui myös poliisiauto.
Maijan kyydissä oli kivaa!

Ambulanssin kyytiin eivät lapset tällä kertaa uskaltautuneet. Armeijan maastonvihreä autokin jäi kokonaan katsomatta, sillä kolmevuotiaan huomio oli kiinnittynyt jo siihen tärkeään seikkaan, että muilla lapsilla oli mehua ja pullaa.

Sotilaskotimyyntiautosta sisarten tarjoilema voisilmäpulla upposi pienten vierailijoiden suihin samalla kun silmät tapittivat Palomies Samin jännittäviä seikkailuja valkokankaalta.


Pullatarjoilun lisäksi lapset saivat 112-päivän heijastimet käsiinsä ja hauskat paperiset taiteltavat poliisiautot. Tarjolla oli myös ainakin karkkia, laastareita ja pieniä taskulamppuja.

Poliisiautolla sai kotona aikaan kivat leikit.
Lopuksi lähdimme ruiskuttelemaan. Kolmevuotiaan pumpatessa palomiehen alkumme ruiskutti liekkejä nurin oikean palomiehen avustuksella. Tämä oli hauska tehtävä!
Kun mä ruiskutan ei palo kestä monta hetkeä...
Tulta päin, tulta päin, tulta päin!

Reissun loppuarvostelu:

Hyvää
- Monipuolisesti katsottavaa ja mukavaa tekemistä. Hienoa, että tällaista järjestetään!
- Pitkä tapahtuma-aika: mukaan ehtivät aamulla päiväkoti- ym. lapsiryhmät ja illemmalla vielä töiden jälkeen voi paikalle tulla perheen kanssa.
- Selkeät nettisivut, joista löysi etsimänsä tiedon muutamassa sekunnissa.
- Pulla (myönnetään, saatoin hiukan lohkaista pikkumiehen pullasta itselleni ;) )

Huonoa
- Paikalla oli runsain mitoin henkilökuntaa, virkamiestä ja -naista, mutta oikeastaan kukaan ei alkanut puhua meille mitään (paitsi ystävällinen heijastimia jakanut nainen). Muuten niin loistavaan tilaisuuteen olisi ollut huippulisä se, että palomies, poliisi tm. virkapukuinen henkilö olisi jututtanut lapsia edes parilla sanalla.

Ei kommentteja: