maanantai 4. helmikuuta 2013

Lasten kanssa lomalla: Dubai

Matkoja menneiltä vuosilta muisteloni jatkuvat... Arabiemiraateissa kävimme oikeastaan vierailulla lasten isovanhempien luona. Mieheni vanhemmat asuivat Dubaissa parisen vuotta, joten pitihän meidän lähteä käymään mummulassa. Matka tehtiin vuonna 2005, kun esikoinen oli 2-vuotias ja silloinen kuopus 7 kk.

Pääsimme perille suorilla reittilennoilla. Lentojen ajankohta ei ollut kovin lapsiystävällinen: perillä Dubaissa olimme aamuyöllä ennen viittä. Toisaalta lapset nukkuivat koneessa rauhallisesti, kun oli yöunien aika. Lento kesti kuutisen tuntia.

Heti lentoasemalta ulos astuessa pääsi uuteen tunnelmaan, kun kuuma ilma löyhähti kasvoille ja samaan aikaan moskeijoiden kaiuttimista kuului kovaäänistä rukouskutsua.

Appivanhemmilla oli mukava kerrostalokolmio asuntonaan ja sinne mekin päädyimme kortteeraamaan. Matkalla olimme marraskuussa, ja lämpötila pysytteli koko matkan noin 35 asteessa. Asunnon piha-alue uima-altaineen tuli tutuksi; viilenemään oli pakko päästä.
Dubain talvessa pohjoismaalainen tarkenee.
Paikalliset sen sijaan liikkuivat pipot päässä ja villapaidat päällä - olihan sentään talvi. Eräässä kaupassa myyjä tuli hiukan tuohtuneena kysymään minulta, miksi vauvani on puettu vain T-paitaan ja shortseihin. Kerroin, että olemme Suomesta. Se kelpasi selitykseksi.

Dubain alueella on hulppeita kauppakeskuksia. Ostosmatkailijan paratiisit ovat sitä kokoluokkaa, että eräänkin keskuksen sisällä mahtui olemaan laskettelurinne ja luistinrata. Ostoskeskukset sijaitsivat kauempana kaupungin keskustasta, kuten Suomessakin. Keskuksissa oli runsaasti mm. eurooppalaisia merkkiliikkeitä.
Dubain ostoskeskukset ovat prameita,
sisäkatotkin ovat jotain muuta kuin meillä.
Yhtenä iltana kävimme kävelemässä myös kaupungin keskustassa. Sieltä löytyi intialaisten kauppakujia, mattokauppoja, kangasputiikkeja, kujia, joilla oli pelkkiä korukauppoja jne.

Öljyrahoilla voi vaikka kullata pankin seinät ;)
Iltavalaistukset olivat upeita. Taustalla näkyy Burj Al Arab -hotelli.
Tuhannen ja yhden yön valaisemiseen lamppuja
Kaupunkia rakennettiin kovalla tohinalla. Ymmärtääkseni sama meno jatkuu yhä. Kaupunkikuva muodostuikin monin paikoin nostokurjista ja tietyömaista.

Rakennelmat ovat korkeita ja mitä mielikuvituksellisempia. Yksi sellainen on kuuluisa Burj Al Arab -hotelli, jonka läheisellä rannalla me kävimme uimassa.

Burj Al Arab
Yleiset uimarannat olivat suurimmaksi osaksi maksullisilla alueilla. Hienoimmilla hotelleilla oli omat rannat, jotka olivat suljettu muilta kuin hotellin asiakkailta.

Kaupungin ulkopuolella miesväki kävi ajelemassa mönkijöillä pitkin hiekkadyynejä. Palvelun tarjoajia oli tien varressa useampia.
Hiekkadyyneillä kurvailemassa.
Hiekkamyrsky nousi ykskaks yllättäen. Sitä oli mukavampi
seurata auton ikkunan kautta kuin telttakatoksen alla.

Dubaissa ajellessa näkee mielenkiintoisia liikennemerkkejä...Kamelivaara!
eivätkä varoitukset ole turhia.Hotellien omien uimarantojen läheisyydessä oli tarjolla kameliratsastusta. Muillekin kuin hotellin vieraille.


Yleensä olen sitä mieltä, että samaan paikkaan ei kannata mennä kahdesti, sillä maailma on täynnä uutta nähtävää. Dubaihin saattaisin kuitenkin lähteä uudelleen. Siellä oli mukavan lämmin (vauvalle ehkä hiukan liian kuuma), siistiä ja sopivasti monenlaista tekemistä. Varteenotettava, hiukan erilainen vaihtoehto Kanarian lomalle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, hauskaa :) Sattumalta päädyin blogiisi lasten kanssa Budapestiin hakua tehdessäni. Erityisesti matkailuaiheet kiinnostavat. Matkailublogeja kyllä löytyy, mutta useimmiten aikuisille...Meidän perhe tykkää säästää ja lähteä lomareissuille. Tammikuussa oltiin Lanzarotella ja nyt just varattiin pitkä viikonloppureissu Budapestiin isovanhempien kanssa. Minulle käy myös samoin kuin kirjoitit: yleensä koko perhe pakataan mukaan...Meillä pojat 3- ja 6-vuotiaat.

Milla

Kalabaliikki Kankaantakana kirjoitti...

Moi Milla! Kiva kuulla :) Varsinkin noilla kaupunkilomilla tulee joskus mietittyä, kuinka helppoa joku tekeminen siellä olisikaan, jos lapset eivät olisi mukana. Mutta silti, koko perheen kanssa yhdessä oleminen lomalla on mukavaa. Arkisin kuitenkin työt, koulut, harrastukset, kauppareissut jne. verottavat yhteistä aikaa. Toisaalta meillä ainakin lapset ovat muistelleet lomia haikeina, joskus vuosienkin päästä. Elämyksiä ne ovat kaikille :) Mukavaa reissua teille! Ja jos aikataulu antaa myöten, käykäähän testaamassa jokin kylpylä. Oon kuullut niistä paljon hyvää reissumme jälkeen. Outi