keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Voice of Universe - flyygelibattle

Hämeenlinnan Verkatehtaan aulassa järjestettiin tänä iltana ilmaiskonserttina pianosinfonia Voices of Universe (Universumi hääled). Paikalla oli neljä flyygeliä ja kahdeksan pianistia. Lisäksi teoksen säveltäjä, virolainen Urmas Sisask soitti rumpua. Musiikkia täydensi valoinstallaatio.
Verkatehtaan Lasipihalla flyygelit odottavat soittajiaan.
Olin katsomassa ja kuuntelemassa esityksen 3- ja 7-vuotiaan kanssa. Olimme paikalla jo hyvissä ajoin, ja silti aulan portaat olivat jo lähes täynnä väkeä. Paikalla oli yllättävän paljon lapsiperheitäkin, vaikka esitys oli vasta kahdeksalta illalla.

Tällaisille konserteille on selvästi kysyntää: helppoa, nopeaa ja upeaa. Helppoa, koska paikalle voi tulla vaikka iltakävelylenkkareissa ja istahtaa aulan portaille kuuntelemaan. Nopeaa, koska teos kesti vain noin 20 minuuttia. Upeaa, koska voi kuunnella kahdeksaa taitavaa soittajaa, häikäistyä erilaisista valoista ja tuijottaa valkokankaalta kuudentoista käden vikkeliä sormia flyygeleiden koskettimilla.

Juha Rouhikoski oli suunnitellut valoinstallaation Voices of Universeen.
 
Torstai-iltana esitys on nähtävissä uudelleen. Kannattaa mennä! Mukavaa, että tällaisia järjestetään ja vielä ihan ilmaiseksi.

Verkatehdas iltavalaistuksessa.
Verkatehdas oli viime vuosituhannellakin verkatehdas.
Nykyisin Verkatehtaalla toimii mm. Sibelius-opisto,
jonka opettajia Voices of Universen pianistit ovat.

Ei kommentteja: