tiistai 12. helmikuuta 2013

Lapsiperhe testaa: Laskiaismäkiä Hiihtomaassa

Kuulin ystävältäni Hattulassa sijaitsevasta Hiihtomaasta. Luin netistä ajo-ohjeet, ja lähdimme koko perheen voimin sinne laskiaismäkeen.
Pitkiä pellavia! Pulkat kulkivat mäissä suoraan, liukurilla päätyi tekemään
pellavan sijaan serpentiiniä.
Perillä tajusin, että olin ollut Hiihtomaassa ennenkin. Kävin kesällä isojen poikien kanssa katsastamassa siellä sijaitsevan frisbeegolfradan. Perillä tajusimme myös sen, että 15 minuutin ajomatka otolliseen päiväuniaikaan oli tällä kertaa pikkuväelle liikaa. Molemmat nukkuivat.
Talvella Hiihtomaa, kesällä frisbeegolfrata
Hiihtomaa yllätti positiivisesti. Totesimme nopeasti, että oli itse asiassa hyvä, kun pienimmät nukahtivat. Mäet ovat sopivampia koululaisille Alueella oli useita mäkiä ja suurin osa oli melko pitkiä ja jyrkkiä. Pienille ne olisivat käyneet nopeasti raskaiksi. Isommille mäissä riitti vaihtoehtoja. Pulkka, minisukset, lumilauta ja rattikelkka ovat varmasti parhaita laskemisvälineitä. Näimmepä mäessä myös kumiveneen!

Apparaan verrattuna Hiihtomaa on paljon kivempi näinä suurina mäenlaskupäivinä. Laskiaisen mäenlaskijat eivät aiheuttaneet minkäänlaista ruuhkaa, sillä alue on isohko. Ahvenistolla joutuu monesti jonottamaan ihan tavallisiinakin viikonloppuina.
 
Kovasti ohjeistin 7-vuotiasta pitämään jalkoja ylhäällä, jotta lumi ei pöllyäisi naamaan. Kun hetken arkailtuani innostuin itsekin laskemaan, huomasin, että se oli helpommin sanottu kuin tehty. Naama, pipo ja kaula märkinä oli hyvä lähteä kohti kotia.
Kodassa oli hiukan tungosta.

Loppuarvostelu:

Hyvää
- iso alue, joten laskea sai rauhassa eikä tarvinnut keskittyä muiden väistelyyn
- paljon mäkiä, joissa on mahdollista laskea monella tapaa
- isoin pulkkamäki oli samantasoinen kuin pulkkamäet esimerkiksi Himoksella ja Sappeessa
- kodassa voi paistaa makkaraa

Huonoa
- pienemmille ehkä turhan iso alue ja hurjat mäet
- netissä mianostettuja latuja tai opasteita niille en nähnyt missään
- ilmeisesti valaistusta ei ole eli illalla laskeminen on pimeää touhua

Ei kommentteja: